- 2 šálky nakrájeného sýra Gruyere
- 2 šálky nakrájeného sýra Ementál
- 3 lžíce mouky
- 1/8 lžičky bílého pepře
- 1/8 lžičky muškátového oříšku
- 2 stroužky česneku
- 1 a 1/2 bílého vína
- 1 lžíce brandy
Smíchejte nakrájený sýr s moukou, pepřem a muškátovým oříškem. V pánvičce zahřejte víno na středním plameni těsně pod bod varu, oheň zmírněte a přidávejte postupně za stálého míchání sýrovou směs, dokud se dokonale nerozpustí. Přidejte česnek a stále míchejte, dávejte pozor, aby se směs nepřipalovala ke spodku pánve. Přidejte brandy a zamíchejte. Odstavte z ohně a vyjměte stroužky česneku. Dejte do fondue nádoby a uchovávejte stále teplé na mírném ohni.
Přílohy: podávejte s bagetou a samozřejmě vínem!
Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.