Pomerančové máslo:
- 2 kostky cukru
- 75 g másla
- 30 g pískového cukru
- 2-3 lžíce pomerančové zavařeniny
- kůra z 1 pomeranče
Těsto:
- 125 g pšeničné mouky
- 2 vejce
- 125 ml mléka
- 125 ml vody
- 3-4 lžíce Grand Marnier
- trochu másla
Kostky cukru roztlučeme s máslem a pískovým cukrem a utřeme do pěny. Vmícháme pomerančovou zavařeninu. Mouku prosijeme do mísy, ve středu uděláme důlek. Vejce rozšleháme s mlékem a vodou. Opatrně a po částech naléváme do důlku a od kraje přidáváme mouku. Dáváme pozor, aby nevznikly žmolky. Na pánvi o průměru asi 14 cm rozpustíme trochu másla. Na ně vlijeme tenkou vrstvu těsta a pečeme po obou stranách asi 3 minuty dozlatova. Hotové palačinky necháme sklouznout na předehřátou mísu a udržujeme teplé. Pomerančové máslo rozpustíme a palačinky na něm postupně ohřejeme. Pak je složíme na čtyřikrát a dáme na předehřátou mísu. Grand Marnier ohřejeme, na stole jím přelijeme palačinky a zapálíme.
Inspirujte se dalšími recepty:
- Pohankové palačinky
- Tlusté palačinky
- Banánové palačinky
- Citronové palačinky
- Paprikové palačinky
- Palačinkový šnek
- Čočka se zeleninou v palačinkách
- Palačinky Crepe Suzette
- Palačinky s náplní z ořechů a hermelínu
- Zapečené palačinky se špenátem
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.