Omáčka tzatziky
26.11.2005 - Redakce Babinet
- 1 kelímek přírodního jogurtu s co největším obsahem tuku (150g)
- 2-3 stroužky česneku (prolisovat)
- 1 střední salátová okurka
- 3 lžičky olivového oleje
- 1 lžička octa nebo 1 lžíce citronové šťávy
- 1-2 polévkové lžíce sekaného čerstvého kopru
- 1 polévková lžíce jemně sekané čerstvé máty není podmínkou
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Pravý řecký jogurt používaný na tzatziky je velmi tučný. I u nás je už v některých obchodech k dostání. Pokud použijete klasický český jogurt, nechte jej odvodnit přes pláténko, nebo přes filtr z překapávače kávy asi 30 minut.
Okurku nastrouháme nahrubo a řádně z ní vymačkáme přebytečnou vodu!. Všechny ingredience promícháme a dochutíme solí a čerstvě strouhaným černým pepřem. Tzatziky se podávají dobře vychlazené.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.