- krůtí filé na plátky 100-150 g na porci
- pomerančová marináda
Na minimrkvičky: jedno balení minimrkviček, 1 dl pomerančového džusu, 1 nažka anýzu (možno vynechat), trochu cukru, sůl a pepř Navíc Omáčka s červeným vínem ze sáčku.Krůtí filé nakrájíme na plátky a více hodin marinujeme.Pak je otřeme a pečeme na pánvi s malým množstvím oleje 2 minuty na každé straně.Poté vypneme příkon tepla a plátky necháme "dojít".Bifteky podáváme na podušce ze zeleniny(pečené cibulky,fazolky atd.)a minimrkvičkami,vařeným bramborem a omáčkou z červeného vína ze sáčku. veškeré suroviny a ingredience na minimrkvičky vložíme do kastrolku a slabě vaříme až jsou mrkvičky měkké. Omáčku uvaříme podle návodu, přidáme trochu vývaru z mrkviček a jednu polévkovou lžíci octa Balsamico. Před podáváním vmícháme kousek másla. Zdroj: Informační kancelář pro vejce a bílé maso-Norsko, přeložil T.Mozer.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.