Avokádo plněné rýží a tuňákem
6.3.2007 - Redakce Babinet
- 3 tvrdá avokáda
- 1,5 lžic oleje
- půl lžičky octa
- 1 lžička citronové šťávy a lžička soli
- čtvrt lžičky pepře
Náplň:
- 1 hrnek předem uvařené a studené rýže
- 0,5-1 hrnek majonézy
- 1 hrnek rozdrobeného tuňáka
- 1 malá nadrobno nakrájená cibule
- 3 lžičky kečupu
- 1 nakládaná paprika na kousky
- 5-6 oliv na plátky
Umyjeme avokáda, přepůlíme je. Odstraníme jádro a část dužiny, aby se dalo plnit.
Odkrojíme slupku. Smícháme olej, ocet, sůl, pepř a citrónovou šťávu. Směsí potřeme avokáda. Spojíme všechny ingredience náplně kromě papriky a oliv.
Masovu naplníme středy avokáda. Ozdobíme paprikami a olivami. Servírujeme jako předkrm nebo salát u hlavního jídla.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.