Taštičky s karí
22.11.2005 - Redakce Babinet
- 225 g hladké mouky z celozrnné pšenice
- 100 g margarínu rozsekaného na kousky
- 4 lžíce vody
- 2 lžíce oleje
- 225 kořenové zeleniny nakrájené na kostky
- 1 menší cibule, nasekaná
- 2 nasekané stroužky česneku
- 1/2 lžičky karí
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky hořčičných semen
- 5 lžic zeleninového vývaru
- sójové mléko na potření
Nasypte mouku do mísy a zpracovávejte s margarínem prsty až vznikne drobenka. Vmíchejte vodu a vypracujete jemné těsto. Zabalte a dejte na 30 minut do lednice. Na náplň ohřejte ve velké pánvi olej, přidejte kořenovou zeleninu, cibuli a česnek a za občasného míchání smažte 2 minuty. Přidejte všechno koření a míchejte zeleninu, aby se dobře pokryla směsí. Smažte za stálého míchání ještě 1 minutu. Přidejte do pánve vývar a přiveďte do varu. Přikryjte a za občasného míchání vařte asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne a tekutina se nevypaří. Nechte vychladnout. Rozdělte těsto na 4 díly. Každý díl vyválejte na placku o průměru 15 cm. Na každou placku dejte část náplně. Potřete okraje každé placky sójovým mlékem, přehněte a stiskněte je, aby se slepily. Položte na plech a pečte v předehřáté troubě při 200 stupních C asi 25-30 minut, dokud nezezlátnou.
Tip: pokrm je vhodný i pro vegany!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.