Jáhly s exotickým ovocem
18.11.2005 - Redakce Babinet
- 125 g jáhel
- 1/4 l mléka
- 1/4 l vody
- 1 lžíce másla
- kůra z citronu
- 1 špetka soli
- 100 g smetany ke šlehání
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička mleté vanilky
- 1 menší banán
- 1 kiwi
- 100 g čerstvého ananasu
- 40 g sekaných mandlí
- 2 lžíce medu
- šťáva z 1 menšího pomeranče
Na rozehřátém másle opečeme asi 1 minutu jáhly. Přidáme mléko, vodu, citronovou kůru a sůl. Necháme přejít varem a přikryté vříme na mírném plameni 15 minut. Na vypnutém vařiči necháme ještě 10 minut dojít. Mezitím ušleháme smetanu s třtinovým cukrem a vanilkou. Oloupaný banán, kiwi a ananas nakrájíme nadrobno. Jáhly smícháme s pomerančovou šťávou a polovinou šlehané smetany, rozdělíme na talíře, posypeme ovocem a mandlemi. Ozdobíme kopečkem šlehané smetany a polijeme medem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.