- 2 kg kachny
- 600 g jablek
- 30 g cukru
- 50 g rozinek
- sůl
- 50 g másla
- 100 ml bílého vína
Dobře vypranou kachnu osolíme, dáme péci, jablka oloupáme, jádřince odstraníme. Nakrájená jablka dáme dusit na zkaramelizovaný cukr s máslem, po opečení zastříkneme bílým vínem.
Udušená jablka dáme na porci vykostěné kachny. Šťávu z jablek vyvaříme dohusta, přidáme rozinky a přelijeme jí jablka. Podáváme s rýží. Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.
Další recepty na úpravu kachny:
- Kachna na hruškách
- Kachna na víně s paprikami a bazalkou
- Šťavnatá kachna
- Pikantní kachna
- Pečená kachna s mandlemi a jablky
- Kachna na medu
- Flámská kachna
- Kachna s olivami
- Kachna na boloňský způsob
- Kachna nadivoko
- Kachna na pomerančích
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.