- 1 kachna
- 6 hrušek
- 6 šalotek
- šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce vinného octa
- 1 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Oloupané šalotky nakrájíme na půlky. Rozporcovanou kachnu opečeme ze všech stran na horkém oleji dozlatova.
Stáhneme plamen, přidáme šalotky a ocet, osolíme, opepříme, zakryjeme a dusíme 30 minut. Mezitím oloupeme hrušky a ponecháme jim stopku. Pokapeme je citronovou šťávou a obložíme jimi pečící se kachnu. Pečeme ještě 15 minut.
Tip: kachnu často podlévejte, aby nebyla suchá.
Další recepty na úpravu kachny:
- Kachna na víně s paprikami a bazalkou
- Šťavnatá kachna
- Pikantní kachna
- Pečená kachna s mandlemi a jablky
- Kachna na medu
- Flámská kachna
- Kachna s olivami
- Kachna na boloňský způsob
- Kachna nadivoko
- Kachna na pomerančích
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.