- 1 zmrazená nebo čerstvá kachna (celkem asi 1,5 kg)
- 80 g slaniny
- 1 cibule
- sůl
- 1 až 2 stroužky česneku
- 2 lžíce drobně krájené čerstvé bazalky
- 1/4 l suchého bílého vína
- 1/8 l masového vývaru (může být i Masox)
- 4 červené papriky
- 2 nakládané kapie
- 12 oliv
Zmrazenou kachnu rozmrazte. Operte ji, osušte a rozkrájejte na porce. Dobře osolte a opepřete. Slaninu nakrájejte na kostičky, oloupanou cibuli na proužky a vyloupaný česnek prolisujte.
Ve větším kastrolu rozpusťte slaninu, přidejte cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte česnek, bazalku a chvíli vše společně duste, pak směs vyjměte a dejte stranou. Do kastrolu na tuk ze slaniny vložte porce kachny a po všech stranách je na mírném plameni opečte. Přebytečný tuk slijte, přidejte víno a vývar a kachnu pod pokličkou na mírném plameni asi 30 minut duste (během dušení ji můžete zalít trochou vody). Papriky očistěte, vyjměte semínka a rozkrájejte. Stejně upravte i kapie. Olivy rozpulte a vypeckujte. Vše přidejte ke kachně a společně 15 minut duste. Pak vložte zpět do kastrolu předem podušenou cibuli, česnek, bazalku a propečené kostičky slaniny. Prohřejte, případně dochuťte a ihned podávejte - s chlebem nebo vařenými brambory.
Další recepty na úpravu kachny:
- Kachna na hruškách
- Kachna na víně s paprikami a bazalkou
- Šťavnatá kachna
- Pikantní kachna
- Pečená kachna s mandlemi a jablky
- Kachna na medu
- Flámská kachna
- Kachna s olivami
- Kachna nadivoko
- Kachna na pomerančích
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.