- 1 kachna
- 8 stroužků česneku
- lusk pálivé zelené papriky
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- špetka mletého pepře
- 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
- 1 lžička kari
- 4 lžíce octa
- 1/2 lžičky práškového cukru
- olej
- sůl
Kachnu očistíme a naporcujeme. Nadrobno nasekáme papriku a utřeme česnek se solí. Všechno koření a utřený česnek rozmícháme v octu, směsí pečlivě potřeme kousky kachny a necháme je odpočinout 3 hodiny. Pak rozpálíme olej a marinovanou kachnu prudce opražíme po všech stranách. Podlejeme, přidáme nasekanou papriku a pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka. Nakonec ocukrujeme šťávu a podáváme.
Další recepty na úpravu kachny:
- Kachna na hruškách
- Kachna na víně s paprikami a bazalkou
- Šťavnatá kachna
- Pikantní kachna
- Pečená kachna s mandlemi a jablky
- Kachna na medu
- Flámská kachna
- Kachna s olivami
- Kachna nadivoko
- Kachna na pomerančích
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.