Kuře s whisky
26.11.2005 - Redakce Babinet
- 6 kuřecích prsíček
- 60 g pokrájeného pórku
- 60 g mrkve na kostičky pokrájené
- 60 g celeru na kostičky pokrájeného
- 2 lžíce másla
- 4 pokrájené šalotky
- 6 dl kuřecího vývaru
- 0,5 dl whisky
- 2 dl nízkotučného žervé
- 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
- 1 lžička ohřátého medu
- 1 lžička nesekané petrželky
- sůl
- pepř
Ve velké pánvi rozpusťte máslo a přidejte pórek, mrkev, celer a šalotku. Smažte 3 minuty, přidejte polovinu kuřecího vývaru a duste asi 8 minut. Přidejte zbývající vývar a přiveďte k varu. Přidejte kuřecí prsíčka a povařte 10 minut. Vyjměte kuře a pokrájejte je na tenké plátky. Dejte na velkou horkou servírovací mísu a udržujte teplé. V jiné pánvi povařte whisky, dokud se z poloviny nevypaří. Jemným sítem do ní přeceďte kuřecí vývar a povařte, tak aby se z poloviny vypařil. Přidejte žervé, křen a med. Jemně prohřejte a přidejte petrželku a dle chuti sůl a pepř. Trochu omáčky s whisty polijte kuře a zbytek dejte do omáčníku. Servírujte ke kuřeti, příloha: bramborová kaše.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.