Kuře s artyčoky na pánvi
26.11.2005 - Redakce Babinet
- 4 částečně vykostěná kuřecí prsíčka
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 nakrájené červené cibule
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1,5 dl suchého bílého vína
- 1,5 dl kuřecího vývaru
- 2 lžičky hladké mouky
- 400 g konzervovaných artyčoků
- okapaných a přepůlených
- sůl
- pepř
Porce kuřete osolte a opepřete. Ve velké pánvi rozehřejte olej a 1 lžíci másla. Přidejte kuře a smažte po obou stranách 4-5 minut do zlatavé barvy. Děrovanou lžící je vyjměte z pánve. Cibuli smíchejte s citronvou šťávou a směs přidejte do pánve. Na mírném plameni smažte 3-4 minuty. Vraťte do pánve kuře, přidejte víno a vývar, uveďte do varu, přikryjte pánev pokličkou a na mírném plameni vařte 30 minut. Vyjměte kuře z pánve a udržujte je teplé. Šťávu přiveďte do varu a na prudkém plameni 5 minut povařte. Smíchejte zbývající mouku s máslem. Stáhněte plamen na minimum a lžící přidávete směs mouky s máslem a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Přisolte, připepřete a přidejte srdíčka artyčoků a vařte další 2 minuty. Omáčku přelijte přes kuře a podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.