Kuře na víně
26.11.2005 - Redakce Babinet
- 1 kuře
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 bobkový list
- 1 lžička bílého pepře
- 1/4 l bílého vína
- 1/8 l kuřecího vývaru
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 115 g žampionů sterilovaných
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 4 lžíce smetany
- 2 žloutky
- 1 lžíce citronové šťávy
- špetka cayenského pepře
- sůl
Kuře naporcujte a natěsnejte do hrnce. Mezi porce dejte cibuli, česnek, bobkový list a celé bobulky pepře. Maso zalijte vínem a vyvarem tak, aby bylo ponořené, nechte přejít varem, osolte a duste doměkka. Z másla a mouky připravte jíšku, rozřeďte ji kuřecím vývarem. Na mírném ohni uvařte středně hustou omáčku. Papriky rozkrojte na čvrtky, očistěte, nakrájejte na nudličky. Přidejte je spoku se žampiony k omáčce 5 minut před dokončením. Pak vložte maso, aby se prohřálo. Ve smetaně rozkvedlejte žloutek a vmíchejte ji do omáčky. Nevařte. Omáčkou přelijte porce kuřete.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.