- 1 kachna
- 1 hrnek drůbežího vývaru
- 3 lžíce medu
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- sůl
- 2 lžíce dezertního vína
- 2 lžíce sójové omáčky
Očištěnou kachnu osolíme, podlijeme vývarem a pečeme v pekáči asi hodinu. Přidáme sójovou omáčku, dezertní víno a mletý zázvor. Přikryjeme poklicí, pepčeme a stále podléváme. Když je kachna skoro měkká, přidáme tekutý med a dopečeme. Maso šťávou přelijeme.
Další recepty na úpravu kachny:
- Kachna na hruškách
- Kachna na víně s paprikami a bazalkou
- Šťavnatá kachna
- Pikantní kachna
- Pečená kachna s mandlemi a jablky
- Kachna na medu
- Flámská kachna
- Kachna s olivami
- Kachna nadivoko
- Kachna na pomerančích
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.