Dušené nadívané kuře
22.11.2005 - Redakce Babinet
- 1 větší kuře
- 100g másla
- sůl
Nádivka:
- 150 g telecího nebo libového vepřového
- drůbky z kuřete
- 100 g másla
- 20 g cibule
- 20 g petržele
- 20 g mrkve
- 20 g celeru
- sůl
- mletý pepř
- strouhaný muškátový oříšek
- hovězí vývar
- plátek prorostlé šunky
- 1 lžíce sušených hub
- střídka ze žemle
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- 2 vejce
Vykuchané kuře omyjeme, necháme okapat a připravíme si nádivku. Telecí nebo vepřové maso a drůbky podusíme na másle spolu s drobně nakrájenou kořenovou zeleninou a cibulí, osolíme, opepříme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku, podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka. Potom obereme drůbky z kostí, nakrájíme maso, šunku a předem v teplé vodě namočené houby. K drobně rozsekané masové směsi přidáme přecezenou zbylou šťávu, vmícháme do ní střídku žemle, přidáme strouhaný sýr a rozšlehaná vejce. Vše dobře promícháme a nádivkou naplníme vnitřek osoleného kuřete, zašijeme ho a dusíme na másle doměkka.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.