Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Cassoulete s kuřetem

Cassoulete s kuřetem

22.11.2005 - Redakce Babinet

  • 900 g nasekaného kuřecího masa
  • 225 g pokrájených žampionů
  • 16 šalotek
  • 6 roztřených stroužků česneku
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2,25 dl bílého vína
  • 2,25 dl kuřecího vývaru
  • 1 bobkový list
  • snítka tymiánu
  • kousek celerové natě
  • snítka petrželky a šalvěje
  • vše svázané dohromady
  • 400 g konzervovaných fazolí
  • sůl
  • pepř
V ohnivzdorném hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm kuřecí maso do hněda. Děrovanou lžící je z hrnce vyjměte. Dejte do hrnce žampiony, šalotky a česnek a smažte 4 minuty. Přidejte zpět kuřecí maso, poprašte moukou a smažte další 2 minuty. Přilijte víno a vývar a míchejte, dokud se nezačne směs vařit. Pak přidejte svázané bylinky, sůl a pepř. Za neustálého míchání přidejte fazole. Přikryjte hrnec pokličkou a uprostřed předehřáté trouby 2 hodiny při teplotě 150 stupňů Celsia zapékejte. Vyjměte bylinky a podávejte horké.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz