Španělské dušené kuře
22.11.2005 - Redakce Babinet
- 25 g hladké mouky
- 1 lžička soli pepř
- 1 lžíce papriky
- 4 porce kuřete
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 velká pokrájená cibule
- 2 rozetřené stroužky česneku
- 6 pokrájených rajčat
- 1 zelená paprika pokrájená na nudličky
- 1,5 dl červeného vína
- 3 dl kuřecího vývaru
- 3 střední brambory oloupané a rozčtvrcené
- 12 černých oliv bez pecky
- 1 bobokový list
- čerstvý chléb
Do většího igelitového pytlíku dejte mouku, sůl, pepř a papriku. Omyjte porce kuřete a utřete do sucha papírovým ubrouskem. Vložte je do pytlíku a protřepejte, aby se ve směsi obalily. Ve velkém ohnivzdorném hrnci rozehřejte olej. Přidejte porce kuřete a smažte je 5-8 minut na středním plameni, dokud nezačnou po obou stranách hnědnout. Děrovanou lžící je z hrnce vyjměte a dejte stranou. Přidejte do hrnce cibuli a česnek a smažte pár minut, dokud nezačnou zlátnout. Přidejte rajčata a papriku a poduste vše 2-3 minuty. Dejte zpět do hrnce porce kuřete. Přidejte víno, vývar a brambory, a pak olivy a bobkový list. Přikryjte hrnec pokličkou a 1 hodinu nechte zapékat v předehřáté troubě při 190 stupních Celsia. Podávejte horké s čerstvým chlebem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.