Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kachna s olivami

Kachna s olivami

7.9.2005 - Redakce Babinet

  • 1 kachna
  • 40 g cibule
  • 5 lžic oleje
  • 1 kachní játra
  • žaludek
  • 30 vypeckovaných černých oliv
  • špetka tymiánu
  • vývar z masa
  • sůl
  • mletý pepř

Kachnu vykucháme, očistíme a omyjeme a rozdělíme na porce, které osolíme, opepříme, opečeme na rozhřátém oleji ze všech stran a vložíme do pekáče. Na oleji, ve kterém jsme opekli kachnu, zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra, srdce a žaludek, nakrájené a vypeckované olivy, špetku soli, pepře a tymiánu a necháme chvilku opéci. Potom přelijeme před porce opečené kachny a dusíme v troubě do měkka. V případě potřeby podlijeme trochou vývaru.

Další recepty na úpravu kachny:

  • Kachna na hruškách
  • Kachna na víně s paprikami a bazalkou
  • Šťavnatá kachna
  • Pikantní kachna
  • Pečená kachna s mandlemi a jablky
  • Kachna na medu
  • Flámská kachna
  • Kachna na boloňský způsob
  • Kachna nadivoko
  • Kachna na pomerančích

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz