- 125 g mouky
- 2 žloutky
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- 50 g másla
- 50 g tuku
- 1 lžíce solamylu
- pepř
- sůl
- 400 g vepřových plátků
- 1 lžíce oleje
- 250 g žampionů
- 200 g taveného sýra
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 cukety
- 2 lžíce nasekané petrželky
V mléce ušlehame mouku, žloutek a vejce. Vmícháme 50 g měkkého másla. Hotové těsto necháme odpočinout. Na rozpáleném tuku upečeme 4 tenké palačinky. Vepřové plátky dobře z obou stran opečeme, osolíme a opepříme. Udržujeme teplé. Omyté žampiony nakrájíme na tenké plátky a podusíme je ve šťávě z masa. Přidáme očištěné a na nudličky nakrájené cukety. Solamyl umícháme dohladka s vodou, zamícháme do zeleniny. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Přidáme petrželku. Plátky masa nakrájíme na nudličky. Spolu s omáčkou rozložíme po povrchu a pak palačinku prohřejeme.
Inspirujte se dalšími recepty:
- Pohankové palačinky
- Tlusté palačinky
- Banánové palačinky
- Citronové palačinky
- Paprikové palačinky
- Palačinkový šnek
- Čočka se zeleninou v palačinkách
- Palačinky Crepe Suzette
- Palačinky s náplní z ořechů a hermelínu
- Zapečené palačinky se špenátem
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.