Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Finský ptáček

Finský ptáček

29.11.2005 - Redakce Babinet

  • 500 g vepřového masa
  • 500 g brambor
  • 1 lžička oleje
  • 2 cibule
  • 1 lžičky mletého nového koření
  • 1 lžíce másla
  • strouhanka
  • sůl
  • petrželka
Maso nakrájené na kousky opečeme spolu s hrubě nasekanou cibulí na lžičce oleje. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka pod pokličkou. Pak přidáme nové koření a nakrájené brambory, podle chuti přisolíme. Vložíme do trouby a bez pokličky pečeme, až je vše měkké. Posypeme strouhankou, pokapeme máslem a ještě prudce zapečeme. Před podáváním posypeme nakrájenou petrželkou.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.