Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

24.4.2006 - Redakce Babinet

  • 700 g libového hovězího
  • 2 pokrájené cibule
  • 225 g na kostičky pokrájené mrkve
  • 1-2 rozetřené stroužky česneku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 dl hovězího vývaru
  • 200 g pokrájených konzervovaných rajčat
  • 1 lžička worcesteru
  • 1/2 lžičky šalvěje nebo oregana
  • 750 g brambor
  • 2 lžíce rostlinného tuku
  • 3-4 lžíce nízkotučného mléka
  • 125 g pokrájených žampionů
  • sůl
  • pepř
Vložte maso do velké pánve a bez tuku je za častého míchání na mírném plameni do hněda osmažte. Přidejte cibuli, mrkev a česnek a smažte vše dalších asi 10 minut. Vmíchejte mouku a smažte asi 1 minutu, pak postupně přidávejte vývar, nakonec přidejte rajčata a přiveďte do varu. V osolené vodě uvařte oloupané brambory, sceďte je a rozmačkejte na kaši, vmíchejte do ní rostlinný tuk, sůl, pepř a mléko. Nechte ji chvíli stát. Žampiony přidejte do masově směsi. Přisolte a připeřete. Směs dejte do zapékací mísy, na ni rovnoměrně rozmístěte bramborovou kaši. Zapékejte v předehřáté troubě asi 30 minut při 200 stupních Celsia dozlatova.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz