- 2 plátky roštěnce po 350 g
- 1 kg brambor vařených ve slupce
- 50-75 g slaniny
- sůl
- pepř
- provensálské koření
- 2-3 lžíce oleje
- 300 g sterilovaných hříbků
- 1 šalotka
- 50 g másla
- sekaná petrželka
Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a lehce naklepeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Na tuku opečeme brambory asi 15 minut dozlatova, osolíme, opepříme a ochutíme provensálským kořením. Brambory přendáme na předehřátou mísu a udržujeme teplé. Olej rozehřejeme na pánvi, maso na něm opékáme z obou stran celkem 15 minut, poté osolíme, opepříme a přidáme k pečeným bramborám. Houby necháme okapat. Šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme máslo, na něm 5 minut podusíme houby s pokrájenou cibulí, osolíme a opepříme. Houby upravíme na maso a posypeme sekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme míchaný salát.
Další recepty na steaky:
- Steak po maďarsku
- Pepřový steak
- Barevný kuřecí steak
- Dvojitý rumpsteak po dřevorubecku (Entrecote a la bucheronne)
- Steak s čoko-chilli fondue
- Steak z uzeného masa s hořčicí
- Argentinský hovězí steak
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.