Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Telecí kotlety v omáčce z kaparů

Telecí kotlety v omáčce z kaparů

10.8.2006 - Redakce Babinet

  • 4 telecí kotlety
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 3 lžíce másla
  • sůl
  • 4 malé cibulky
  • 1/4 l suchého bílého vína
  • 1/8 l smetany ke šlehání
  • citrónová šťáva
  • sardelová pasta
  • 1 vrchovatá lžíce kaparů
Kotlety opepříme. Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla a kotlety na něm po obou stranách po 4 až 5 minutách opékáme. Vyjmeme je, položíme na talíř, lehce osolíme a přiklopené alobalem necháme na teplém místě dojít. Cibulky oloupáme, drobně rozsekáme a na lžíci tuku zpěníme, zalijeme vínem a smetanou, přivedeme k varu a na malém ohni bez pokličky chvíli za stálého míchání vaříme, až dosáhneme žádoucí hustoty. Kapary drobně rozsekáme, přidáme sardelovou pastu a oboje vmícháme do omáčky. Osolíme a okořeníme pepřem a citronovou šťávou. Kotlety urovnáme na mísu a přelijeme je omáčkou. Podáváme s vařenými nudlemi a hlávkovým salátem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz