800 g jehněčího masa z vykostěné kýty, 200 g cibule, sůl, mletý pepř sladká paprika, 50 g sádla, 50 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička kaparů, 2 lžičky hořčice, 1/8 l smetany
Omyté, odblaněné maso nakrájíme na plátky. Do kameninové mísy dáme vrstvu nakrájené cibule, na ni položíme naklepané a opepřené řízky a navrch dáme opět cibuli. Zatížíme prkénkem a postavíme na den do chladničky.
V hrnci rozehřejeme sádlo a na kostičky nakrájenou slaninu. Osmahneme v ní cibuli z odleželého masa, přidáme osolené a opaprikované řízky a po obou stranách je zprudka opečeme. Pak přidáme šťávu z odleželého masa, přikryjeme a dusíme asi 1/2 hodiny. Měkké řízky přendáme na horkou mísu, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme ji a povaříme. Do zahuštěné omáčky přidáme nasekané kapary, hořčici a zalijeme kysanou smetanou. Omáčku povaříme a řízky v ní ještě prohřejeme. Podáváme s vařenými brambory.
Jehněčí řízky na smetaně
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
-
Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.