Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Jehněčí kotlety s kari fazolkami

Jehněčí kotlety s kari fazolkami

3.1.2006 - Redakce Babinet

  • 700 g jehněčího hřbetu
  • 250 g cibule
  • 1 lžička kari
  • 500 fazolek
  • 60 g tuku
  • 1 dl vývaru
  • mletý pepř
  • citrónová šťáva
  • olej
  • sůl
Ze hřbetu, který jsme odblanili, vykrojíme 4 malé kotletky, naklepeme, pokapeme olejem a citrónovou šťávou, opepříme a necháme v chladu odležet. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na poloviny, které pak krájíme napříč na půlkolečka. V tuku ji dáme zesklovatět, posypeme kari, zalijeme vývarem a asi 10 minut dusíme. Fazolky dáme na tuk, osolíme a udusíme doměkka. Kotletky osušíme a opečeme jako minutku. Na talíře rozdělujeme kotlet, přisolený a ochucený citrónovou šťávou, fazolky a zdobíme žlutou cibulí. Jako přílohu podáme brambor nebo chléb.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz