Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Dušená koroptev na víně

Dušená koroptev na víně

17.1.2007 - Redakce Babinet

1 koroptev, 50 g másla, 1 cibule, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, trocha tymiánu, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce červeného vína, vývar Očištěnou a vykuchanou koroptev dusíme vcelku na poekáči, kde jsme dříve na másle usmažili dočervena cibulku. Ke koroptvi přidáme pepř, nové koření, bobkový list a trochu tymiánu. Při dušení podléváme vývarem (i z masoxu).
Měkkou koroptev vyjmeme, šťávu vysmahneme, přidáme lžíci hladké mouky, zalijeme vývarem a povaříme. Šťávu přecedíme a přidáme červené víno.
Jako přílohu podáváme bramborové krokety a červené zelí.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.