- 375 g odřezků a kostí ze srnčí zvěřiny
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 4 snítky petrželky
- 60 g másla
- 1 malý bobkový list
- 2 lžíce octa
- drhnutý tymián
- 250 ml vody
- 125 ml červeného vína
- sůl
- 150 g kysané smetany
- 1/2 lžičky drcených zrnek pepře
- 4 steaky ze srnčí kýty
Opereme odřezky a kosti od srnčí zvěřiny pod tekoucí studenou vodou, maso nakrájíme a kosti nadrobno posekáme. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme. Mrkev očistíme, oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Snítky petržele očistíme, omyjeme a posekáme. Rozehřejeme 25 g másla, maso a kosti na něm osmahneme a přidáme pokrájenou cibuli a mrkev, bobkový list, ocet, tymián a sůl. Přilijeme červené víno a vodu, uvedeme do varu a dusíme asi 90 minut. Vývar procedíme a propasírujeme do něho zeleninu. Přidáme drcený pepř, omáčku uvedeme do varu a vaříme asi 5 minut. Vmícháme kysanou smetanu, osolíme a opepříme. Srnčí steaky omyjeme a osušíme. Rozehřejeme 35 g másla a maso na něm opékáme po každé straně asi 4 minuty, poté je osolíme a opepříme. Steaky podáváme přelité trochou omáčky, zbývající omáčku podáváme na stůl v omáčníku. K tomuto pokrmu se hodí víno červené burgundské.
Další recepty na steaky:
- Steak po maďarsku
- Pepřový steak
- Barevný kuřecí steak
- Dvojitý rumpsteak po dřevorubecku (Entrecote a la bucheronne)
- Steak s čoko-chilli fondue
- Steak z uzeného masa s hořčicí
- Argentinský hovězí steak
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.