Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Srnčí steak s pepřovou omáčkou

Srnčí steak s pepřovou omáčkou

29.11.2005 - Redakce Babinet

  • 375 g odřezků a kostí ze srnčí zvěřiny
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 4 snítky petrželky
  • 60 g másla
  • 1 malý bobkový list
  • 2 lžíce octa
  • drhnutý tymián
  • 250 ml vody
  • 125 ml červeného vína
  • sůl
  • 150 g kysané smetany
  • 1/2 lžičky drcených zrnek pepře
  • 4 steaky ze srnčí kýty

Opereme odřezky a kosti od srnčí zvěřiny pod tekoucí studenou vodou, maso nakrájíme a kosti nadrobno posekáme. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme. Mrkev očistíme, oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Snítky petržele očistíme, omyjeme a posekáme. Rozehřejeme 25 g másla, maso a kosti na něm osmahneme a přidáme pokrájenou cibuli a mrkev, bobkový list, ocet, tymián a sůl. Přilijeme červené víno a vodu, uvedeme do varu a dusíme asi 90 minut. Vývar procedíme a propasírujeme do něho zeleninu. Přidáme drcený pepř, omáčku uvedeme do varu a vaříme asi 5 minut. Vmícháme kysanou smetanu, osolíme a opepříme. Srnčí steaky omyjeme a osušíme. Rozehřejeme 35 g másla a maso na něm opékáme po každé straně asi 4 minuty, poté je osolíme a opepříme. Steaky podáváme přelité trochou omáčky, zbývající omáčku podáváme na stůl v omáčníku. K tomuto pokrmu se hodí víno červené burgundské.

Další recepty na steaky:

  • Steak po maďarsku
  • Pepřový steak
  • Barevný kuřecí steak
  • Dvojitý rumpsteak po dřevorubecku (Entrecote a la bucheronne)
  • Steak s čoko-chilli fondue
  • Steak z uzeného masa s hořčicí
  • Argentinský hovězí steak

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz