Královský zajíc
29.11.2005 - Redakce Babinet
- 1 zajíc očištěný a rozporcovaný
- krev a játra ze zajíce
- 50 g másla
- 2 x 125g prorostlé slaniny nakrájené na proužky
- 3 střední cibule nakrájené na kostičky
- 2 lžíce mouky
- 10 stroužků česneku
- 500 ml vývaru
- 500 ml červeného vína
- sůl
- pepř
- 24 šalotek nakrájených na kousky
- 1 svazek petrželky
- 24 žampionů
Osmažte zajíce na másle do světle hněda. Přidejte polovinu slaniny, cibuli a dobře promíchejte. Posypte zajíce moukou a vařte za občasného promíchání a otočení asi 10 minut, nebo dokud mouka nezhnědne. Přidejte 5 rozetřených stroužků česneku a přidejte vývar a červené víno, tak aby maso bylo celé ponořené v tekutině. Okořeňte solí a pepřem, a přidejte třetinu šalotek a petrželky. Vařte zakryté na mírném plameni asi 1,5 hodiny. Poté kousky zajíce přendejte do hliněného hrnce s pokličkou. Do hrnce, kde jste vařili zajíce přidejte houby, zbytek slaniny, zbývajících 5 stroužků česneku a zbytek šalotky. Vařte dokud zelenina nezměkne. Svazek petrželky vyjměte z hrnce a obsah hrnce přeceďte přes síto do hliněného hrnce na zajíce. Hliněný hrnec zakryjte a pečte v troubě na 120 stupňů Celsia asi 30 minut. Nakonec do směsi vmíchejte krev a rozsekaná játra, zahřejte a občas protřepejte (promíchejte). Vařte dokud omáčka nezačne houstnout, ale nedovolte směsi dosáhnout bod varu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.