Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Ryba s bylinkovou rýží

Ryba s bylinkovou rýží

13.12.2006 - Redakce Babinet

250 g přírodní dlouhozrnné rýže, 1/2 l vody, 1/4 kostky zeleninového vývaru, 1 cibule, 3 stonky tymiánu, 2 malé papriky, 200 g salátové okurky, 2 rajčata, 700 g rybího filé, 2 lžíce olivového oleje, 100 g zahuštěné smetany, mletý pepř, troška zelené petrželky, kopru a kerblíku (máte-li), 1 lžička másla, sůl Rýži vložíme do vody s kostkou vývaru, přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 30 minut doměkka.
Mezitím oloupeme cibuli, rozpůlíme a nakrájíme na jemné plátky. Z omytého a osušeného tymiánu otrháme lístky. Omytou papriku rozkrojíme na osminky, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme na čtvrtky, semena odstraníme a okurku nakrájíme na drobné kousky. Rajčata vložíme do vroucí vody, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Silnější filé rozkrojíme na dva plátky o síle prstu.
V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli, tymián a zpěníme na mírném ohni. Přidáme papriku, okurky a dusíme na středním ohni 2 minuty.
Na zeleninu položíme rybu, rajčata a povrch přelijeme zahuštěnou smetanou. Osolíme, opepříme a ještě podusíme 5 minut.
Omyté bylinky jemně nasekáme a zamícháme je spolu s másle k rýži.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.