600 g kapra, 80 g oleje, 40 g másla, 80 g mandlí, 80 g šlehačky, 60 g cibule, citron, sůl, pepř, petrželka
Očištěné, omyté porce kapra osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 2 hodiny uležet.
Pak vložíme na rozpálený olej a po obou stranách opečeme, přidáme máslo, na plátky nakrájené oloupané mandle, nadrobno nakrájenou cibuli. Krátce podusíme, zalijeme smetanou a znovu povaříme se zbylou citronovou šťávou.
Podáváme s opékanými bramborami.
Kapr pečený na mandlích
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
- Z polí a luk na talíř aneb medvědí česnek jako posel jara s těstovinami za 15 minut
- Jak z jablek vykouzlit rychlý a voňavý dezert? Je to snadné a potěšíte celou rodinu
- Jaký je váš jarní rituál? Příběh dezertu, který rozzáří váš stůl
- Za vůní česneku aneb znáte všechny triky pro jeho dokonalé využití?
- Jak může jarní příroda zpestřit vaše vaření? Skrývá nečekané chutě, stačí je jen objevit!
Náš tip
-
Procvičte si nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz
-
Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.