Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Pstruh s jablečnou omáčkou a křenem

Pstruh s jablečnou omáčkou a křenem

4.9.2006 - Redakce Babinet

  • 2 pstruzi
  • 40 g másla
  • sůl
Omáčka:
  • 4 střední jablka
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 cibule
  • 20 g másla
  • 250 ml bílého vína
  • pepř
  • sůl
  • 3 lžíce strouhaného křenu
  • 2 lžíce bílého jogurtu
Jablka oloupejte, rozkrájejte na čtvrtky, zbavte jádřinců a pokapte citronovou šťávou. Cibuli oloupejte, nahrubo nakrájejte a na másle dosklovita poduste. Zalijte vínem, přikryjte poklicí a 10-15 minut duste. Směs pak mixérem dohladka rozmixujte. Osolte, opepřete, přidejte křen a spojte jogurtem. Pstruhy omyjte, osušte, vykuchejte, ostrým nožem z nich stáhněte filátka a rybu seřízněte podél kosti. Filátka bez kůže a kostí osolte, na pánvi rozehřejte máslo a na mírném ohni je po obou stranách opečte. Opečená filátka dejte na předehřátou mísu a podávejte s omáčkou.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz