Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Rachal - zapečená ryba

Rachal - zapečená ryba

26.2.2006 - Redakce Babinet

  • 8-10 středně velkých brambor
  • 3 velké cibule
  • 1-2 lžíce másla
  • 1 1/2 hrnku smetany
  • 2 vejce
  • cca 1/2 kg uvařené ryby {treska, hejk nebo i kapr}
  • sůl
  • pepř
Oloupané brambory nakrájíme na velmi tenké plátky. Na rozehřátém másle osmahneme dozlatova cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Do máslem vymazané zapékací mísy pak střídavě vkládáme vrstvy brambor, ryby a cibule {začínáme a končíme bramborami}. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Nakonec zalejeme smetanou rozšlehanými vejci a trochou soli. Zapékáme cca 45 min. až jsou brambory dozlatova upečené. Mňam! Recept pochází ze židovské kuchyně.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz