Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Platýs a la Chambord

Platýs a la Chambord

26.2.2006 - Redakce Babinet

  • maso z platýse
  • žampiony
  • okurky
  • sardelová pasta
  • citron
  • mouka
  • vařené špagety
  • žloutky
  • máslo
Většího platýse rozporcujeme, protáhneme nakrájenými okurkami, žampiony a sardelovou pastou. Maso zakapeme citronem. Menší platýse necháme vcelku a přerušíme páteř, aby se při pečení nekroutily. Vnitřek potřeme sardelovou pastou, vyplníme žampiony, okurkami a necháme uležet asi hodinu. Potom rybu obalíme v mouce, vložíme do pekáče silně vymazaného máslem. Obložíme vařenými špagetami, zalijeme těstíčkem ze žloutků a zapečeme. Hotové ozdobíme žampiony, citronem a petrželkou.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.