Pstruh na víně
22.11.2005 - Redakce Babinet
- 750 g masitých brambor
- 3 stonky rozmarýnu
- 4 lžíce olivového oleje
- mořská sůl
- 1 svazek polévkové zeleniny
- 1 malá cibule
- 1 svazek zelené petrželky
- 1/4 l suchého bílého vína
- 1/8 l vody
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 4 pstruzi
- sůl
- bílý pepř
- 1 plátek citronu
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce kaparů
Brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na silnější pláky, poskládáme vedle sebe na vymaštěný plech a osolíme. Z omytého rozmarýnu otrháme snítky a jemně je nasekáme. Brambory posypeme rozmarýnem a zakapeme olejem. Pečeme při 200 stupních Celsia na střední pozici v troubě asi 40 minut doměkka. Mezitím si na rybu očistíme a omyjeme polévkovou zeleninu a nakrájíme ji na hrubo. Oloupanou cibuli rozkrojíme na čtvrtky. Z omyté zelené petrželky odstraníme stonky a lístky odložíme na omáčku. Ve velkém hrnci přivedeme do varu vodu, víno, ocet, polévkovou zeleninu a cibuli, přikryjeme a vaříme na mírném plameni 15 minut. Pstruhy osolíme, opepříme, vložíme do vývaru, přikryjeme a vaříme 15 minut těsně pod bodem varu. Na omáčku jemně nasekáme zelenou petrželku. Oloupeme plátek citronu a nakrájíme na trojúhelníčky. Pstruhy vyjmeme a odložíme na nahřátý talíř. Rybí vývr přecedíme, přivedeme k varu. Vychlazené máslo nakrájíme na malé kousky a metlou je zašleháme do vývaru. Do omáčky přimícháme sekanou zelenou petrželku, kousky citronu a kapary. Osolíme a opepříme. Pstruhy a brambory upravíme na nahřáté talíře a podáváme s omáčkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.