- 750 g špenátu
- 50 g másla
- 3 lžíce smetany ke šlehání
- 8 lžic mléka
- sůl
- pepř
- 8 lžic madeiry
- 4 plátky šunky asi 5 mm silné
- 75 g kysané smetany
Přebraný špenát důkladně opereme, mokrý dáme do hrnce a vaříme, dokud listy nezměknou. Pak jej necháme okapat a nahrubo nasekáme. Rozehřejeme máslo a špenát na něm asi 6 minut podusíme. Osolíme, opepříme a vmícháme smetanu. Ohřejeme madeiru, vložíme do ní plátky šunky a asi 10 minut je ve víně ohříváme. Poté je přendáme na předehřátou mísu a napůl přeložíme. K madeiře přidáme kysanou smetanu, svaříme, osolíme a omáčku nalijeme na šunku. Podáváme se špenátem. K tomuto pokrmu se hodí víno suché růžové.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.