Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Plody moře s krémem z chilli a kokosu

Plody moře s krémem z chilli a kokosu

7.3.2007 - redakce Babinet.cz

  • 400-600g syrových krevet
  • 2 malé rybí filety (300g bílé ryby  treska, snapper, apod.)
  • 2-3 lžíce oleje Olivado Gold s příchutí chilli a černého pepře
  • vrchovatou lžičku rozmačkaného česneku
  • 1 lžíci drceného zázvoru
  • strouhanou kůru a šťávu z 1 citronu
  • třetinu hrnku kokosového mléka
  • 3 lžíce sušeného, nebo čerstvého koriandru

Nakrájejte filety na větší kousky. Do velké mísy dejte všechny ingredience kromě filet a smíchejte je.

Poté přidejte rybu a míchejte tak dlouho, až budou ryba i krevety důkladně pokryty a nasáknuty danou směsí. Uvařte dostatek rýže pro 4 - 6 osob. Celý obsah mísy nalijte na velkou pánev, přiveďte k varu, stáhněte teplotu a pečte na mírném ohni dokud nebudou krevety hotové (nepřepečte je!). Sundejte pánev z plotýnky a rybu společně s krevetami dejte na kopečky rýže (nebo hash browns  americké bramborové placky). Zbylou šťávu nalijte do omáčníku a dejte na stůl. Ozdobte čtvrtkami citronu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz