- 500 g těstovin tagliatelle (dlouhé nudle)
- 30 g másla
- 1 rozdrcený stroužek česneku
- 100 g sýra s modrou plísní
- nejlépe Fourme d´Ambert
- 2 cukety nakrájené na kostičky
- 100 ml suchého bílého vína
- 1 lžíce smetany
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
Na pánvi rozpustíme máslo a necháme v něm zpěnit česnek a nakrájené cukety. Přidáme víno, nakouskovaný sýr, smetanu, sůl a pepř a necháme dusit 10 minut. Mezitím uvaříme tagliatelle al dente, tedy aby byly tužší. Scedíme je, propláchneme a necháme okapat. Přidáme k omáčce, promícháme a zvolna prohřejeme. Posypeme petrželkou a podáváme horké. Nevíte co je vařit "al dente"? Přečtěte si naše POJEDNÁNÍ O TĚSTOVINÁCH.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.