1 kg lilků, 8 lžic olivového oleje, 25 g česnekového a bylinkového másla, 450 g cukety nakrájené na kolečka, 225 g strouhané mozzarelly, 6 dl rajského protlaku, 6 plátků předvařených zelených lasagní, 6 dl bešamelové omáčky, 60 g strouhaného parmezánu, 1 lžička sušeného oregana, sůl, pepřLilky pokrájejte na tenké plátky a dejte do cedníku. Posolte a na 20 minut dejte stranou. Nechte okapat a jemně osušte papírovými ubrousky. Ve velké pánvi rozpalte 4 lžíce olivového oleje. Smažte polovinu plátků lilku na mírném ohni 6-7 minut až zezlátnou. Důkladně osušte na papírových ubrouscích. Zopakujte postup se zbylým olejem a plátky lilku. Na pánvi rozpusťte česnekové a bylinkové máslo. Přidejte cukety a smažte 5-6 minut do zlatohněda. Nechte okapat na papírových ubrouscích. Polovinu plátků lilků a cuket dejte do velké zapékací mísy. Opepřete a posypte polovinou mozzarelly. Lžící zalijte polovinou rajského protlaku a překryjte 3 plátky lasagní. Postup zopakujte, poslední vrstvu tvoří lasagne. Lžící zalijte bešamelovou omáčkou a posypte parmezánem a oreganem. Zapékejte v předehřáté troubě při teplotě 220 stupňů C 30-35 minut. Ihned podávejte.
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
- Domácí jablečný závin na neděli aneb vůně, která zaplní vaší kuchyň
- Gurmánské plněné kuře s bohatou nádivkou
- Rybí polévka je téměř nezbytností české štědrovečerní večeře! Jak si jí připravit?
- Perfektní večeře do hodiny: Vepřové kotlety se sýrovou omáčkou
- Perníčky jako symbol tradičních Vánoc a rodinných tradic
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.