Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Fenyklový nákyp se sýrovou kůrkou

Fenyklový nákyp se sýrovou kůrkou

8.6.2006 - Redakce Babinet

  • 800 g fenyklu
  • 1 střední cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sušený fenykl (jádra)
  • koriandrová semínka
  • mořská sůl
  • černý pepř
  • 1 malá konzerva loupaných rajčat
  • 1/2 šálku smetany
  • 2 snítky kadeřavé petržele
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 100 g strouhané brynzy
  • 4 lžíce strouhanky (nejlépe z celozrnných housek)
Fenykl očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Nať si necháme na oblohu. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme osmahnout na rozpáleném olivovém oleji spolu s fenyklem. Ochutíme drcenými jádry fenyklu a koriandru, solí a pepřem. Přidáme rajčata i se šťávou a necháme asi 15 minut vařit. Přidáme smetanu, nasekanou petrželku a citronovou šťávu. Promícháme a vše vložíme do vymazané zapékací formy. Strouhanou brynzu smícháme se strouhankou a nasekanou fenyklovou natí a fenykl touto směsí posypeme. Zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut při 220 stupních Celsia.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.