Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Suflé z camembertu a carpaccio z červené řepy

Suflé z camembertu a carpaccio z červené řepy

2.4.2006 - Redakce Babinet

  • 750 g čerstvé červené řepy
  • 2 lžíce bílého vína
  • 3 lžíce octa z bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • koriandr
  • čerstvě strouhaný muškátový oříšek
  • 40 g másla
  • 40 g mouky
  • 8 snítek kerblíku
  • 1/4 l mléka
  • 120 g camembertu
  • 4 vejce
  • máslo na vymazání formiček
  • 3 lžíce strouhanky na vysypání formiček
Červenou řepu s několika kapkami vody těsně zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě asi 1,5 hodiny při 200 stupních Celsia. Necháme vychladnout, sloupneme a hlízy nakrájíme na tenké plátky. Z bílého vína, vinného octa, drceného koriandru, soli a pepře připravíme marinádu, kterou nalijeme na červenou řepu. Tu pak spolu s lístky kerblíku rozložíme na velké talíře. Rozpustíme máslo a zpěníme v něm mouku. Pomalu přiléváme mléko, metlou vymícháme dohladka a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Přidáme rozkrájený camembert a za stálého míchání jej necháme rozpustit. Pomalu přimícháme žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně je zamícháme do směsi. 4 formičky na suflé vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Formičky naplníme do 2/3 sýrovým krémem a pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě při 225 stupních Celsia. Servírujeme na talíř k červené řepě a ihned podáváme.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz