Kuskus mnoha zemí
13.3.2006 - Redakce Babinet
- 250 g kuskusu
- olivový olej, balení mražené zeleniny (hrášek, mrkvička, kukuřice)
- malé balení krabích tyčinek (surimi)
- 4 lžíce smetany ke šlehání
- 3 lžičky dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- mletá červená paprika
- koriandr
- pískavice (řecké seno)
- thajská zázvorová sójová omáčka
- 50 g strouhaného madelandu
- hrst čerstvých lístků bazalky
V hrnci přiveďte k varu 1/4 l vody se lžičkou olivového oleje a trochou soli. Přidejte kuskus a promíchejte. Sejměte z ohně, přikryjte pokličkou a nechejte 2 minut odstát. Potom dejte znovu na mírný plamen, přidejte 2 lžičky olivového oleje a míchejte, aby se zrníčka kuskusu oddělily. Takto za stálého míchání kuskus povařte asi 3 minuty. A první část je hotova.
Krabí tyčinky zalijte vroucí vodou a nechejte změknout. Potom je vybalte a pokrájejte na kousky. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte krabí tyčinky a všechnu zeleninu. Okořeňte solí, pepřem, paprikou, koriandrem a pískavicí. Zakapte trochou thajské omáčky a pokapte smetanou. Duste pod poklicí asi 10 minut, přidejte dijonskou hořčici a případně ještě trochu thajské omáčky. Až se smetana vypaří, je směs hotová.
Kuskus naservírujte doprostřed velkého talíře, obložte jej zeleninovou směsí a strouhaným sýrem a posypte kousky sekaných lístků bazalky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.