Plněné vinné listy (Wara´ ´Inab Mahshi) zeleninové
10.3.2006 - Redakce Babinet
- 1 kg vinných listů
- vývar z masa nebo voda
- 2-3 lžičky citrónové šťávy
- jedlý olej
Náplň:
- 2 hrníčky rýže
- 2-3 cibule - velmi jemně nakrájené
- 3-4 mrkve - nakrájené na malé kostičky nebo nastrouhané
- 4-5 rajčat - oloupaných a nakrájených
- 1 hrneček petržele - nakrájené
- 1 1/2 šálku oleje
- sůl a pepř
Ostrým nožem uřízneme stonky vinných listů (nevyhazujeme, dáme stranou, budou se hodit později na vyložení dna hrnce). Opatrně vytáhneme každý list a rozprostřeme ho na hladký povrch lesklou stranou dolů. Lžíci nádivky dáme na list ve směru žilek, nádivku vytvarujeme zhruba do tvaru tenké tužky asi 1 cm od�P??je listu. Ohneme na konci, potom palcem a ukazováčkem přeložíme uprostřed a srolujeme. Když jsou všechny listy naplněné, naaranžujme je do hrnce přes stonky (které jsme na začátku uřízli), postříkáme malými kapičkami oleje. Podlijeme slanou vodou nebo vývarem a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Když je to hotovo, přidáme citrónovou šťávu, naaranžujeme na servírovací mísu a vyhodíme stonky.
Zdroj: nekonečná studnice receptů Dadalova kuchařka
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.