Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Fenykl s rokfórovou omáčkou

Fenykl s rokfórovou omáčkou

18.1.2006 - Redakce Babinet

  • 4 hlízy fenyklu
  • hrnek bešamelové omáčky
  • 50 g strouhaného rokfóru
  • 2 lžíce šlehačky
  • sůl
  • bílý pepř
  • fenyklové listy

Fenyklové hlízy podélně rozkrojíme na čtvrtky a 15 minut vaříme do měkka v osolené vodě. Vyjmeme a dáme okapat. Mezitím si připravíme bešamelovou omáčku. Z vrchovaté lžíce másla a mouky uděláme jíšku /máslo rozehřejeme a postupně do něj vmícháme mouku/ a zředíme asi 2 dcl mléka nebo několika lžícemi vývaru z fenyklu. Mléko do jíšky vmíchávejte postupně, aby se vám netvořily hrudky. Hustou hladkou omáčku povaříme, osolíme a opepříme. Stáhneme z ohně a zamícháme do ní rokfór a šlehačku. Necháme ještě prohřát, ale nevaříme. Fenykl podáváme na talíři přelitý omáčkou a posypaný krájenými fenyklovými listy.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz