Uppma
22.11.2005 - Redakce Babinet
- 1/2 l krupice
- 200 g másla
- 1 l různých druhů zeleniny
- rajčatová pasta
- 3 dl rajčat nakrájených na osminky
- ghí nebo olej
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžička hořčice
- 1/2 lžičky řeckého sena
- 1 lžička zázvoru
- 1-2 chilli papričky
- 1 lžička asafoetidy /pokud máte/
- 1 lžička kurkumy
- 1,5 l vody
- 1 lžíce soli
- citron nebo jogurt
V jednom hrnci připravte čóns, na něm smažte zeleninu doměkka. Přilijte vařící vodu se solí. V druhém, větším hrnci se silným dnem pražte na másle krupici. Na upraženou krupici nalijte vodu se zeleninou a duste pod pokličkou asi 15-20 minut na mírném plameni. Uppmu můžete připravovat s jakoukoliv zeleninou. Podávejte s citronem nebo jogurtem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.