- 200 g hladké mouky
- 400 ml mléka
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 120 g másla
- sůl
Náplň:
- 250 g brynzy
- 1 žloutek
- 20 g másla
- 70 ml smetany
- kopr
- sůl
Mléko, žloutek a celé vejce rozkvedláme a za stálého míchání přidáváme moukou. Těsto má být hladké. Na pánvi rozpustíme kousek másla, nalijeme na něj naběračkou těsto a opečeme palačinky po obou stranách. Náplň: utřeme brynzu se žloutkem, máslem, přidáme smetanu, jemně krájený kopr, podle chuti osolíme. Brynzovou směsí naplníme palačinky, srolujeme nebo přehneme a ihned podáváme.
Inspirujte se dalšími recepty:
- Pohankové palačinky
- Tlusté palačinky
- Banánové palačinky
- Citronové palačinky
- Paprikové palačinky
- Palačinkový šnek
- Čočka se zeleninou v palačinkách
- Palačinky Crepe Suzette
- Palačinky s náplní z ořechů a hermelínu
- Zapečené palačinky se špenátem
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.