Čočka s mrkví a jogurtem
1.11.2005 - Redakce Babinet
- 2 lžíce oleje
- 3 velké cibule
- 200 g čočky
- 100 g dlouhozrnné neloupané rýže
- 1 l zeleninového vývaru
- 400 g rajčat
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce čerstvé petrželky
- 4 velké mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 150 ml bílého jogurtu
- sůl
- skořice
- cayenský pepř
- mletý hřebíček
Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a za občasného míchání na něm dozlatova osmahneme cibuli. Polovinu cibule dáme stranou. Do kastrolu přidáme čočku a za stálého míchání necháme minutu osmahnout. Přidáme vývar, sekaná rajčata, petrželku, česnek a koření a vaříme 20 minut. V jiném kastrolu osmahneme rýži, přidáme spolu s posekanou mrkví a celerem do čočky a vaříme, až rýže i mrkev změknou. Hotové jídlo posypeme osmahnutou cibulí a navrch nalijeme jogurt. Posypeme trochou cayenského pepře.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.