Tofu s houbami
22.11.2005 - Redakce Babinet
- 1 větší okurka
- 1 lžička soli
- 225 g uzeného tofu
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 60 g zelených fazolek
- 8 kusů mladých kukuřiček
- 1 řapík celeru, pokrájený
- 425 g konzervovaných hub - okapaných
- 2 jarní cibulky - nakrájené na proužky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sherry
- zázvor
Podélně rozkrojte okurku a lžičkou odstraňte semínka. Okurku nakrájejte na kostky, dejte do cedníku, posolte a nechte 10 minut okapat. Sůl důkladně opláchněte studenou vodou a dobře osušte na papírových ubrouscích. Nakrájejte tofu na kousky. Ve woku nebo velké pánvi rozpalte rostlinný olej, až se z něj začne kouřit. Do woku přidejte tofu, zelené fazolky, kukuřičky a celer. Osmahněte, až tofu mírně zhnědne. Přidejte houby, cibulky a zaázvor a za stálého míchání smažte další minutu. Přimíchejte okurku, sójovou omáčku, sherry a 2 lžíce vody. Za stálého míchání smažte 1 minutu a dbejte, aby veškerá zelenina byla před podáváním obalena v omáčce.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.