Rýže sváteční
20.2.2006 - Redakce Babinet
- 400 g rýže
- 1 velká cibule
- 1/2 lžičky kari
- 1/4 lžičky šafránu
- 1 lžička chilli nebo pálivé papriky
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- pár kapek tabasca
- 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku
- 1/4 lžičky tlučeného kardamonu
- 4 lžíce oleje
- sůl
- případně 2 vejce natvrdo
Na oleji pražíme rýži a drobně nakrájenou cibuli. Když rýže zesklovatí a cibulka zlátne, podlejeme stejným množstvím vody, kolik bylo rýže, vmícháme všechny ostatní přísady a dusíme doměkka. Případně lze ozdobit natvrdo vařenými vejci nakrájenými na kolečka.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.